Parteneri

Orphelins Du MondeParteneriatul cu asociatia ODM

Parteneriatul cu asociatia ODM, se axeaza pe doua directii principale : locuinta sociala si schimburi de voluntari.

Asociatia ODM ofera partea logistica a unei locuinte sociale in cartierul Alexandru cel Bun , in calitate de proprietar,  iar asociatia Civitan implementeaza proiectul pentru asigurarea si functionarea apartamentului ca spatiu de locuit gratuit pentru mamele tinere ce parasesc centrul maternal sau mamele cu copii ce provin din violenta domestica.

Scimburile de voluntari se axeaza pe proiectele educative sau sociale in derulare sprijinind realizarea acestora prin activitati directe cu copiii sau prin transfer de cunostinte profesionale, de comunicare.

Coordination judetul Iasi Poitiers

Sustine schimburi interculturale intre membrii celor doua asociatii, schimburi de voluntari si studenti in practica care se implica activ in activitatile cu copii. Deoarece cadourile sunt bucuria copiilor, asociatia asigura anual toate cadourile de Craciun pentru copiii din Centrul Sf. Andrei si  copiii care fac dializa la Centrul de dializa al Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi.

Gregory&Didier Lausanne – Suisse

Asociatie din Lausanne, Elvetia, ofera protectie copiilor defavorizati. Asociatia sustine financiar si moral (prin parenaje) multi copii cu dizabilitati care au revenit in familie dupa ce au stat in centre, familii sarace cu multi copii,  incurajeaza tinerii cu handicap sau tineri din mediul rural sa continue studiile, acordandu-le burse, sprijina mamele tinere si foarte tinere sa-si creasca singure copiii si sa le dea o educatie. Este principalul finantator al asociatiei pentru proiectele umanitare.

Un coup de main  d’Emmaus Iasi

Fundatia “Un coup de main d’Emmaus” face parte din marea familie Emmaus International si are ca scop redarea demnitatii umane persoanelor adulte fara adapost in special prin munca. Sunt multi cei care au beneficiat de sprijinul absolut al fundatiei , dar cei mai multi sunt tineri care dupa ce au crescut in centre, la majorat au parasit centrele si astfel au ajuns in strada. Prin munca compagnonilor, fundatia ajuta material copiii aflati in dificultate din centre sau familii, sprijina familii foarte sarace care fac parte din parenajele asociatiei Civitan. Fundatia beneficiaza de voluntari romani sau europeni, propusi de asociatia Civitan.

Spehro Iasi

Ambele asociatii sunt partenere in proiecte de cresterea vizibilitatii persoanelor cu handicap, in integrarea lor sociala cat si in cursuri de formare pentru voluntari sau personal din centre in perfectionarea activitatilor legate de personae cu handicap.

Centrul de servicii sociale “Sf. Andrei” Iasi

Acesta ofera un cadru pentru activitati de socializare, educative, si de joc pentru copiii centrului. Membrii asociatiei asigura lunar aniversarile zilelor de nastere ale copiilor, organizeaza evenimente cu ocazia Craciunului, de Paste, 1 iunie sau Sf. Nicolae, excursii pentru copii cat si sprijin , prin donatii, pentru nevoile suplimentare ale copiilor din centru sau din apartamentele afiliate centrului.

Centrul Maternal

Ofera un cadru pentru realizarea de activitati de voluntariat in vederea sustinerii cuplurilor mama-copil in centru , dar in special pentru integrarea sociala a tinerelor mamae ce parasesc centrul si sunt lipsite de orice sprijin material sau financiar.

Spitalul de copii “Sf. Maria” Iasi

Spitalul ofera un cadru  pentru activitati educative si ludice , prin punerea la dispozitie a Spatiului de joaca existent, a logisticii si a modalitatilor de desfasurare a activitatilor intre parteneri. Asociatia participa cu voluntari , dupa un program stabilit, la activitatile adresate copiilor internati, activitati care ii ajuta sa treaca mai usor peste perioada de spitalizare.

Comments are closed.